keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Muovikorjausta,maalausta ja muuta hauskaa!

Nooniiii viikon sairastelun jälkeen palasin maanantaina sitten kouluun ja aloin hommiin. Sade ja Hanna olivat maalanneet katteet valkoisiksi, mutta sieltä oli paljastunut uusi pieni halkeama niin sekin korjattiin sitten. Hiottiin osat P800 ja paikkailtiin joitain kohtia..  Roosan kanssa saatiin harjotuspuskuri tehtäväks ja Jartsa yritti saada siihen vahinkoa aikaseks, hyvä ettei telonut itseään kun puskuri oli niin kestävä (hyvä Toyota).

Puskuri


Yksi halkeamista..
Aluksi puskuri pestiin, sitten rasvanpoisto ja alettiin viistelemään korjattavia kohtia.. Toimin samalla siinä Roosalla tutorina, kun Roosa teki ekaa kertaa muovikorjausta.. Viistelyn jälkeen hiottiin P180 tasaiseksi rosoiset kohdat, hiottiin myös kämmenen kokoinen alue muoville jottei muovikorjausainetta mene maalin päälle.  Taakse laitettiin tartunta jutskaa ja odotettiin 10min läntättiin tukilappun sitten taakse.
Tämän jälkeen laitettiin halkeaman etupuolelle spray tartunta ja odotettiin 10min.. Sitten laitettiin korjausaine ja odotettiin 30min että on kuiva..


Muovikorjausaine..

Hieno on polle!
Sitten hiottiin P180 tasaiseksi ja uutta kerrosta kehiin (muistakaa matata kolojen pohjat karhunkielellä)..
Tämä juttu tehtiin varmaan 4 kertaa tässä kahen päivän aikana ja sitten ne kohdat olikin valmiit! wowowow!

Tiistaina eli eilen päästiin maalaamaan katteet uudestaan valkoiseksi ja maalattiin niin että kaksi harsokerrosta, tuntui aluksi ettei siitä tuu sileetä mutta jopas jotain se oli sileentynyt!


Valkosta kehiin..
Tänään aamulla meille tuli näyttämään kuinka lentokoneeseen tehdään jännästi päällinen tai se pinta en osaa selittää.. Mutta niin se oli kyllä mielenkiintonen juttu kun ei uskois että lentokoneen esim. siipien maalauksessa tarttis silitysrautaa.. Kuulin ekaa kertaa nitroselluloosalakasta ja kaikkea hurjaa!

Erilaista ompelua!
Teorian jälkeen mentiin oikopäätä vetelemään helmiäisväriä katteisiin. Ensin täytyi kuitenkin sipasta vähän karhun kielellä osia.. Helmiäinen vedettiin ohuina harsoina kaksi kertaa.. Osista tuli maseeet!

Helmiäistä pintaan!
Annettiin kuivua tovi ja sitten lakka perään..  Jari tuli opastamaan lakkauksessa ja tapani mukaan piti saada sinne pieni valuma aikaiseksi...  Muuten meni ihan hyvin koko lakkaus.. Seuraavaksi sitten raitojen tekoon vaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti