keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Hondan katteitten pohjamaalaus ja oven lakkaus!

Tiistaina aloitettiin mukavasti aamu pinstriping tavaroiden huollolla. Pestiin siveltimet kunnolla ja öljyttiin ne. Kun välineet oli huollettu päästiin ripustelemaan Hondan katteet telineisiin ja pohjamaalaukseen vain!
Ennen pohjamaalin vetoa putsattiin osat rasvanpoistolla ja jollain ihme silikonipuhdistusaineella. Pohjamaali millä vedettiin oli ihan uusi tuttavuus minulle, se on kai tarkotettu muoviosien pohjamaalaukseen ja siinä pohjamaalissa itsessään on jo muovitartunat. Ensimmäisen ohuemman harsomaisen kerroksen kohdalla huomattiin jo jotain outoa, kun maaliin alkoi tulla kuplia oudosti.. Kuplat johtuivat kai siitä että pinnassa oli vielä rasvaa kun maali vedettiin..

Ennen maalauksia

Asiallista rasvanpoistoa...
Kun maali alkoi kuplia oudosti niin jartsapoika antoi neuvon että vedetään harsoja kuplivien kohtien päälle niin ne peittyy ja ei olla enää probleemoa! Siinä sitten vedeltiin varmaan miljoona harso kerrosta ja tuntu että ei ne mihinkään mee mutta kyllä ne siitä sitten katos!

Tässä kohdassa oli kuplia..

Maalailua!
Keskiviikkona sitten heti mentiin katteitten kimppuun ja vedettiin niihin hiomaväri sitten. Kaksi kerrosta hiomaväriä siihen ja se meni hyvin.
Sen jälkeen tuli tekemisen puute ja Juha antoi tehtäväksi lakata auton oven joka oli aika kuivassa kuosissa.

Kuvaa appelsiini pinnasta..
Hioin pinnan tasaiseksi P800 paperilla ja se oli tuskaa kun sitä sai hinkata ikuisuuden että siitä tuli tasanen. Sitten teippasin oven reunat ja se oli valmiina lakkaukseen, odotin vaan että Niki on valmis niin päästään samaanaikaan lakkailemaan..

Hiottuna
 Odotellessa hioin pohjamaalattuja katteita ensin P600 tasaiseksi ja sitten P800... huoh...
Sitten lakkasin oven ja se meni hyvin ei tullu kuivaa mutta valu se kai jostain.. perhana!

---
Tämä blogitus on kyllä hurjan hauskaa ainoo on että ei aina meinaa muistaa mitä on tehny esim parin päivän aikana.. Tässä kertaantuu kaikki että miten on tehny ja mitä on tehny.. Oon samaa mieltä kun Jari että tästä voi olla apua työnhaussa kun tätä blogia näyttää omistajalle niin sekin näkee mitä on puuhaillu. En oikein tiiä mitä huonoja puolia tässä olis.. Aloin olla jo huolissani ittestäni kun oli loma ja mä vaan kirjotin blogijuttuja siis LOMALLA! huh huh.. Eipä muutakun adiiooss!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti